Blogs

Uitbesteden15 juni 2020 – Esther

Je wilt voor jezelf beginnen. Iedereen heeft daar zo zijn eigen redenen voor omdat te doen.
Je bent een tijdje bezig en de zaken beginnen goed te lopen en dan komt het je dacht meer vrijheid te kunnen hebben meer je eigen tijd te kunnen indelen als je voor jezelf zou gaan beginnen maar niets lijkt minder waar te zijn je werkt niet alleen aan je bedrijf wat je heel erg leuk vindt maar je hebt ook nog taken en zaken die je totaal niet had verwacht en waar je helemaal niet op zat te wachten.

Meer

 

Boekhouden 22 juni 2020 – Esther

Elk bedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken. Maar wat is de reden? Nu hoor ik iedereen zeggen de belastingdienst wilt dat. Ja dat is zeer zeker zo. De belastingdienst wilt weten wat wij verdienen en hoeveel belasting wij betalen en of dat goed is. Dat is niet de enige reden. Voor ieder bedrijf is het goed om te weten hoeveel zet je om en hoeveel gaat er weer uit. Het is net een kasboekje die je prive vast weleens hebt bij gehouden maar dan zakelijk. De bedragen zijn veel grote.

Vroeger ging boekhouden met grootboeken (wordt zo nog genoemd) in echt boeken werd bij gehouden hoeveel er binnenkwam en waar het weer aan uit gegeven werd

Meer